Biedt uw reisverzekering voldoende dekking?

13 juni 2024
Biedt uw reisverzekering voldoende dekking?

Tijdens uw vakantie wilt u natuurlijk onbezorgd genieten. Maar er kan altijd iets misgaan. Dan is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. Hoe kunt u voorkomen dat u voor (financiële) verrassingen komt te staan tijdens uw vakantie? Lees het in dit artikel.

Het juiste verzekerd dekkingsbedrag

Iets waar niet iedereen bij stilstaat, maar wat wel invloed kan hebben op de juiste afwikkeling van een schadeclaim is of u voor het juiste bedrag verzekerd bent. Zeker wanneer u in een kalenderjaar vaker weg gaat en al aanspraak heeft moeten maken op annuleringsdekking. Er  blijft dan slechts een ‘restbedrag’ als uitkering over voor als u weer moet annuleren. Niet altijd een probleem, maar zeker wanneer u grote, kostbare reizen maakt is het wel een punt van aandacht om uw verzekerd bedrag aan te passen.

Binnen reisverzekeringen zijn voor dekking van bagage ook vaak maximeringen van toepassing. De waarde van een koffer met bijvoorbeeld Armani-kleding is anders dan de rugzak van een backpacker.

De juiste module(s)

Gaat u op wereldreis of naar een bestemming waarbij u veel extreme sporten gaat ondernemen zoals een wintersport? Dan is het belangrijk om dit door te geven aan uw adviseur van Bouten Groep. In dit geval moet er vaak een aanvullende module afgesloten worden voor wintersportdekking. Tijdens deze vakanties is de kans op ongevallen groter en daarom is het belangrijk dat deze aanvullende module ook wordt geactiveerd. Gaat u een bijzondere reis maken? Check dan altijd even of u hiervoor een speciale module moet activeren.

Uitsluitingen

Een verzekeraar kan ervoor kiezen om niet uit te keren. Dit noemt men uitsluitingen. Veel voorkomende uitsluitingen zijn:

  • Er is geen toestemming gevraagd voor het maken van extra kosten. U kunt hierbij denken aan het regelen van een extra verblijf of vervangend vervoer.
  • Medische kosten die aan het begin van uw reis te verwachten waren. Bijvoorbeeld bij extreme sporten.
  • U heeft niet de normale voorzichtigheid in acht genomen. Dit speelt vaak bij gestolen bagage.

Soms zijn uitsluitingen te verzekeren. Uw adviseur van Bouten Groep helpt u graag. Het is raadzaam om regelmatig na te vragen of uw verzekering nog past bij de reizen die u maakt.

Ziektekosten

Wanneer u in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt, dan valt dit onder uw zorgverzekering. Kijk voordat u op vakantie gaat daarom ook altijd even hoe deze dekking is.

Gestolen bagage

Veel voorkomende problemen tijdens de vakantie ontstaan met de bagage, het gaat dan om verloren of gestolen bagage. In de meeste gevallen worden de kosten vergoed door de verzekeraar. Alleen wanneer er echt onzorgvuldig met de bagage is omgesprongen willen verzekeraars de schade niet vergoeden. Wij willen u erop wijzen dat er ook een stuk verantwoordelijkheid bij uzelf ligt. Zorg ervoor dat u een tas met kostbaarheden niet uit het oog verliest.

Informeren naar de voorwaarden

Wilt u graag weten wat de voorwaarden van uw verzekering zijn en waar u op moet letten?  Maak een afspraak met een van de adviseurs van Bouten Groep. Wij kijken samen met u wat de voorwaarden en mogelijkheden zijn zodat u met een gerust hart op vakantie kunt gaan.

Meer informatie?