Hypotheek oversluiten kan verstandig zijn...

20 mei 2021
Hypotheek oversluiten kan verstandig zijn...

Met de hypotheekrente op een historisch laag niveau is nu het moment om eens na te denken over uw bestaande hypotheek. Niet dat u gelijk moet verhuizen of verbouwen, maar bij een lage hypotheekrente kan het lonen om te kijken naar het oversluiten van uw huidige hypotheek. Zelfs met een boeteclausule kunt u op de langere termijn mogelijk profiteren van lagere maandlasten. En laten we eerlijk zijn, dat klinkt toch goed? Een hypotheekadviseur van Bouten vertelt u graag meer.

Waarom kiezen voor oversluiten?

De lage hypotheekrente op dit moment zorgt voor een vrij unieke situatie. Een groot deel van de hypotheken die in het verleden zijn afgesloten tegen een vast, hoger rentepercentage zouden nu in theorie “voordeliger” af te sluiten zijn. Hierdoor kan het zomaar zo zijn dat u nu voor hetzelfde hypotheekbedrag lagere hypotheeklasten kwijt bent.

Niet zomaar overstappen

Natuurlijk kunt u niet zomaar van uw oude hypotheekafspraken afstappen. Het afkopen van een hypotheek moet wel mogelijk zijn volgens de voorwaarden en daarnaast komt hier vaak een boete bij kijken. Doordat de hypotheekrente nu op een laag niveau staat, kan het inclusief boete toch heel interessant voor u zijn om de mogelijkheden te onderzoeken.

Is oversluiten van mijn hypotheek verstandig?

Of dit voor uw situatie een verstandige keuze is, is volledig afhankelijk van uw bestaande hypotheek, de looptijd, het soort hypotheek waar u voor gekozen heeft en de boeteclausule voor het afkopen. Met zoveel variabelen is hier niet direct een standaard antwoord paraat. De ervaring van de hypotheekadviseurs van Bouten in Panningen leert wel dat het mogelijk al de moeite waard kan zijn als uw hypotheek langer dan twee jaar geleden is afgesloten. De moeite van het onderzoeken waard toch?

Advies over het oversluiten van uw hypotheek inwinnen?

Bent u benieuwd of het oversluiten van uw hypotheek voor u kan leiden tot lagere maandlasten? Wilt u een expert inschakelen om voor u de beste oplossing te onderzoeken? Neem dan vandaag nog contact op met een hypotheekadviseur van Bouten Groep.

Meer informatie?