Ik wil eerder stoppen met werken

Wat een mooie situatie. U denkt erover na om eerder te stoppen met werken. Maar is dat voor u ook mogelijk? Heeft u bijvoorbeeld voldoende gespaard om vervroegd met pensioen te kunnen gaan? En welke situatie ontstaat er dan na uw officiële pensioen? Gedurende uw loopbaan heeft u een pensioenkapitaal opgebouwd en nu is het tijd om te plannen wat u hiermee kunt doen.  Door de hulp van een financieel adviseur van Bouten Groep in Panningen in te schakelen krijgt u helder of u eerder kunt stoppen en welke keuzes u hiervoor moet maken.

Kan ik eerder stoppen met werken?

Dat is misschien wel de belangrijkste vraag. Heeft u voldoende financiële reserves opgebouwd om te kunnen stoppen met werken? Allereerst moet gekeken worden naar de periode tussen uw beoogde laatste werkdag en de datum waarop u mogelijk aanspraak kunt maken op uw pensioen. Vanaf uw pensioengerechtigde leeftijd kunt u rekenen op een AOW-uitkering en het eventueel extra pensioenkapitaal die u tijdens uw loopbaan heeft opgebouwd. Belangrijk om in kaart te brengen is wanneer dit kapitaal vrij komt te vallen en welk pensioenproduct u aankoopt om deze te laten uitkeren. Daarnaast spelen uw verdere financiële reserves uiteraard een rol. Samen met een adviseur bepaalt u wat u met deze reserves kunt doen voor én na uw pensioendatum.

Welke opties zijn er voor een vervroegd pensioen?

De opties die voor u beschikbaar zijn om eventueel eerder te stoppen met werken zijn volledig afhankelijk van uw totale financiële plaatje. Het is onmogelijk om hier een standaard antwoord op te geven. Als we uitgaan van een situatie waarin u gedurende uw werkzame leven een ruime voorziening heeft getroffen voor uw oude dag en u heeft daarnaast een financiële reserve opgebouwd dan kunt u gebruik maken van verschillende “pensioenproducten” om voor uw toekomst te zorgen. Middels een direct ingaand pensioen (voor uw opgebouwde werknemerspensioen) of een direct ingaande lijfrente (voor uw opgebouwde lijfrente- of spaarkapitaal) zorgt u voor een periodieke uitkering van uw pensioenvoorziening. Afhankelijk van de door u gemaakt keuzes voor looptijd, ingangsdatum, periode en aanbieder wordt de hoogte van uw uitkering bepaald. Door het grote aanbod en de verschillende opties en voorwaarden raden wij u aan dit met een financieel adviseur te bespreken.

Meer lezen over:

Wilt u de mogelijkheden om eerder te stoppen met werken onderzoeken?

Iedere situatie is anders en voor iedereen gelden andere voorwaarden. Een standaardoplossing om te kunnen stoppen met werken is er niet gelijk. Door een financieel adviseur voor u de mogelijkheden in kaart te brengen wordt het voor u helder of u eerder kunt stoppen met werken, per wanneer dit voor u mogelijk is en wat u hier voor moet doen (en laten). Zoek vandaag nog contact met een adviseur van Bouten Groep voor goed en persoonlijk pensioenadvies.

Ik wil eerder stoppen met werken